søndag 30. mars 2014

KVALME!

Jeg trodde jeg visste hva kvalme var, men hadde visst bare kjent på forbokstaven. For tre dager siden ble jeg overfalt av en usannsynlig kvalme, og tenkte at "endelig" skal jeg få føle de mye omtalte bivirkningene av cellegiftbehandling. Spydde til alt innhold fra hæla og oppover lå i toalettskåla. Tok et par timer på senga og gjentok prosessen. Eller snarere: prosessen gjentok seg, siden dette var høyst umulig å kontrollere. Følte meg frisk nok neste dag til å ta en tur på golfbanen og slå noen baller.

Da jeg kom hjem, tok jeg en neve av en nøtteblanding som jeg hadde stående. Det gikk vel ca 5 minutter - så kom kvalmen tilbake. Jada, resten av prosessen også.

Måtte ringe sykehuset og drøfte dette litt. Det er ikke vanlig med slike bivirkninger så lenge etter cellegiftkuren, så dette må nok ha vært noe annet, fikk jeg høre derfra. Da tenkte jeg tilbake, og kom på at jeg hadde spist av den samme nøtteblandingen dagen før. Aha ja.

Gjett hva som gikk rett i søpla.Jeg tror likevel dette var en form for bivirkning, eller? Immunforsvaret var nemlig på sitt laveste de dagene. Bakterier som jeg ellers ikke ville ha merket i det hele tatt (sønnen spiste av den samme blandingen uten problemer), vendte opp ned på magen denne gangen - er nå min teori. Uansett har jeg nå aversjon mot den typen nøtteblanding i lang tid fremover. I morra skal jeg rapportere fra første strålebehandling.

2 kommentarer:

  1. Hvilken type nøtteblanding var dette?

    SvarSlett
    Svar
    1. Husker ikke; liten grønn pose. Vanligvis fin niste på golfbanen. Vil nok styre unna akkurat den en stund.

      Slett